Mjuk julig kardemummakaka med lingon

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Mjuk julig kardemummakaka med lingon

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 12

Smör normalsaltat

175.0 

gram

Strösocker

1.5 

dl

Farinsocker

1.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Lingonsylt rårörda konserv

1.0 

dl

Gräddfil

1.0 

dl

 

Vetemjöl

4.0 

dl

Bakpulver

1.0 

tsk

Kanel mald

3.0 

tsk

Kardemumma mald

1.5 

tsk

Ingefära mald

1.0 

tsk

Kryddnejlika mald

0.5 

tsk

 

Kakform (1,5 liter) >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 346

Kcal / portion: 303

GBR (GI) / port: 5

Recept: 3638 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 17%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 87 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör normalsaltat 175.0 gram 35%

Strösocker 1.5 dl 16%

Farinsocker 1.0 dl 8%

Ägg 4.0 styck 7%

Lingonsylt rårörda konserv 1.0 dl 5%

Gräddfil 1.0 dl 4%

 

Vetemjöl 4.0 dl 23%

Bakpulver 1.0 tsk 0%

Kanel mald 3.0 tsk 0%

Kardemumma mald 1.5 tsk 0%

Ingefära mald 1.0 tsk 0%

Kryddnejlika mald 0.5 tsk 0%

 

Kakform (1,5 liter) > Äts ej

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Rör ihop smör, socker och farinsocker. Rör ner ett ägg i taget. Blanda lingonsylt med gräddfil och rör ner.

  2. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner det i smeten.

  3. Smöra och bröa en kakform. Häll smeten i formen. Grädda nertill i ugnen i cirka 50 minuter.

  4. Ta ut, låt svalna och stjälp upp.

Kockens kommentar

Glasera gärna kakan med sockerglasyr och dekorera t.ex. med lingon.

Glasyr: Blanda 1,5 dl florsocker med 1-1,5 msk vatten. 

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Mjuk julig kardemummakaka med lingon