Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 10%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sötmandelkärna 30.0 gram 5%
Valnötskärnor 30.0 styck 14%
Philadelphia naturell } 120.0 gram 7%
Risotto:
Vatten 6.0 dl Äts ej
Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%
Brännvinsost 31% 90.0 gram 9%
Schalottenlök 1.0 styck 0%
Torrt vitt vin 2.5 dl Äts ej
Avorioris 3.0 dl 21%
Puré:
Blomkål helt huvud 0.5 styck 2%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Vatten 2.0 dl 0%
Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%
Creme fraiche 2.0 dl 16%
Rödingfilé 600.0 gram 23%
Sticklök 8.0 styck 0%
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Rent a Chef
Tillagning (1 tim )
- Skålla och skala mandel. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
- Koka upp vatten och fond till risotto. Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
- Tillsätt vin och ris. Späd med 1/3-del fond, låt småkoka och tillsätt mer fond vartefter riset kokat torrt. Vänd ner riven ost.
- Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta och peppra. Mixa till slät puré.
- Sätt ugnen på 80°C. Skär fisk i portionsbitar. Salta och peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
- Fräs sticklök i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.
Kockens kommentar
Sticklök är är små späda fröodlade skott som används till utsäde och som nästkommande år odlas till små eller stora lökar. I brist på "riktig" sticklök kan man strimla salladslöken om man vill efterlikna en sticklök. Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter
Liknande recept som Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré
-
Gravad lax
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gravad lax garam masala med citronsenapscreme
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Ansjovisinkokt lax med gräslöksmajonnäs
Tid: 24 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Laxpaté
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxpaté med dill
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lutfisk med vitsås
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Annes julinspirerade halstrade gladlax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Mickes ljumma eller varma stiltonlax
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Rent-a-Chef