Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sötmandelkärna

30.0 

gram

Valnötskärnor

30.0 

styck

Philadelphia naturell }

120.0 

gram

 

Risotto:

 

Vatten

6.0 

dl

Kycklingfond konc.

2.0 

msk

Brännvinsost 31%

90.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Torrt vitt vin

2.5 

dl

Avorioris

3.0 

dl

 

Puré:

 

Blomkål helt huvud

0.5 

styck

Vaniljstång

1.0 

styck

Vatten

2.0 

dl

Fiskfond koncentrerad

1.0 

msk

Creme fraiche

2.0 

dl

 

Rödingfilé

600.0 

gram

Sticklök

8.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1011

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4046 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 617 gram)

Ingredienser

Visa:

Sötmandelkärna 30.0 gram 5%

Valnötskärnor 30.0 styck 14%

Philadelphia naturell } 120.0 gram 7%

 

Risotto:

Vatten 6.0 dl Äts ej

Kycklingfond konc. 2.0 msk 2%

Brännvinsost 31% 90.0 gram 9%

Schalottenlök 1.0 styck 0%

Torrt vitt vin 2.5 dl Äts ej

Avorioris 3.0 dl 21%

 

Puré:

Blomkål helt huvud 0.5 styck 2%

Vaniljstång 1.0 styck 0%

Vatten 2.0 dl 0%

Fiskfond koncentrerad 1.0 msk 1%

Creme fraiche 2.0 dl 16%

 

Rödingfilé 600.0 gram 23%

Sticklök 8.0 styck 0%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

Kock: Rent-a-Chef

Uppdragsgivare: Rent a Chef

Tillagning (1 tim )

  1. Skålla och skala mandel. Hetta upp en stekpanna utan fett på hög värme och rosta nötter och mandel några minuter. Rör om. Grovhacka. Blanda med philadelphiaost.
  2. Koka upp vatten och fond till risotto. Riv ost. Skala och finhacka schalottenlök. Hetta upp smör i kastrull på medelvärme och fräs löken i ett par minuter.
  3. Tillsätt vin och ris. Späd med 1/3-del fond, låt småkoka och tillsätt mer fond vartefter riset kokat torrt. Vänd ner riven ost.
  4. Hacka blomkål. Skär vaniljen på längden. Koka vatten+fond med blomkål. Tillsätt vaniljstången och koka blomkålen mjuk i cirka 5 minuter. Tillsätt crème fraiche. Salta och peppra. Mixa till slät puré.
  5. Sätt ugnen på 80°C. Skär fisk i portionsbitar. Salta och peppra. Hetta upp en (teflon-)panna utan fett och halstra fisken hastigt på var sida. Lägg över i en ugnsfast smord form.
  6. Fräs sticklök i pannan någon minut. Lägg löken på fisken. Sätt in fisken i ugnen i max 15 minuter.

Kockens kommentar

Sticklök är är små späda fröodlade skott som används till utsäde och som nästkommande år odlas till små eller stora lökar. I brist på "riktig" sticklök kan man strimla salladslöken om man vill efterlikna en sticklök. Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Fisk- och skaldjursrätter

Liknande recept som Julröding med brännvinsrisotto, sticklök och vaniljpuré