Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 521

GBR (GI) / port: 1
Recept: 521 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Inläggningssill 210.0 gram 84%
Silverlök 1.0 styck 7%
Äpple syrligt 1.0 st liten 7%
Pepparrot nyriven 1.0 msk 2%
Lag:
Vatten 1.5 dl Äts ej
Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej
Strösocker 1.0 dl Äts ej
Lingon 1.0 dl Äts ej
Tillbehör:
Rågbröd %
eller %
Kavring 0%
Kock: Hestravikens Wärdshus
Tillagning (20 min + 48 tim )
- Koka upp lagingredienserna. Låt kallna helt.
- Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.
- Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen.
Garnera med färska eller frysta lingon. - Sätt in i kylskåp i minst två dygn.
Kockens kommentar
Maling Hellström (receptgivaren): "Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till..."
PASSAR TILL
Fler recept inom Julsillen
Liknande recept som Småländsk lingonsill
-
Inlagd sill - grundrecept
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Senapssill
Tid: 5 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Löksill
Tid: 10 min (+ 6 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsill med ingefära
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fredrik Erikssons Vodka & Limesill
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Teriyakiströmming
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Tom Sjöstedts Senapssill med apelsin & honung
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tom Sjöstedt
-
Citrussill med vitlök
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blåbärssill
Tid: 1 tim (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Janssons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan