Småländsk lingonsill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Småländsk lingonsill

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 dl): 1

Inläggningssill

210.0 

gram

Silverlök

1.0 

styck

Äpple syrligt

1.0 

st liten

Pepparrot nyriven

1.0 

msk

Lingon till garnering

 

 

 

Lag:

 

Vatten

1.5 

dl

Ättikssprit 12%

0.5 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Lingon

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Rågbröd

 

 

eller

 

 

Kavring

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Samuel Adams Boston Lager

Pilsnertyp
Pris: 16 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 521

GBR (GI) / port: 1

Recept: 521 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 400 gram)

Ingredienser

Visa:

Inläggningssill 210.0 gram 84%

Silverlök 1.0 styck 7%

Äpple syrligt 1.0 st liten 7%

Pepparrot nyriven 1.0 msk 2%

Lingon till garnering 0%

 

Lag:

Vatten 1.5 dl Äts ej

Ättikssprit 12% 0.5 dl Äts ej

Strösocker 1.0 dl Äts ej

Lingon 1.0 dl Äts ej

 

Tillbehör:

Rågbröd %

eller %

Kavring 0%

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagingredienserna. Låt kallna helt.

  2. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.

  3. Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen.
    Garnera med färska eller frysta lingon.

  4. Sätt in i kylskåp i minst två dygn.

Kockens kommentar

Maling Hellström (receptgivaren): "Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till..."

PASSAR TILL

Hemlagat rågbröd

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Småländsk lingonsill