Muffins med äpple, havregryn och russin (utan socker)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Muffins med äpple, havregryn och russin (utan socker)

Lägg till ingredienser

Antal muffins: 9

Ägg

1.0 

styck

Solrosolja

1.5 

dl

Standardmjölk (röd)

1.7 

dl

Vetemjöl

2.1 

dl

Bakpulver

3.0 

tsk

Havregryn

2.1 

dl

Canderel strö }

3.5 

msk

Salt

0.7 

tsk

Kanel mald

0.5 

tsk

Russin

150.0 

gram

Äpple syrligt

0.5 

styck

Muffinsformar (papper)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 279

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2514 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 20%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 82 gram)

Ingredienser

Visa:

Ägg 1.0 styck 2%

Solrosolja 1.5 dl 45%

Standardmjölk (röd) 1.7 dl 4%

Vetemjöl 2.1 dl 18%

Bakpulver 3.0 tsk 1%

Havregryn 2.1 dl 11%

Canderel strö } 3.5 msk 1%

Salt 0.7 tsk 0%

Kanel mald 0.5 tsk 0%

Russin 150.0 gram 17%

Äpple syrligt 0.5 styck 1%

Muffinsformar (papper) Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 180ºC. Skala och tärna äpple.
  2. Vispa ägg i en skål. Blanda med olja och mjölk.

  3. Skala och tärna äpple och blanda med övriga ingredienser i en annan skål. Häll äggblandningen över och blanda ihop.  Blanda inte för mycket.

  4. Skeda upp blandningen i muffinsformar. Baka i cirka 25 minuter tills de är gyllenbruna. Låt muffina svalna på galler.

Kockens kommentar

Canderel kan bytas ut mot samma mängd strösocker.

SOCKERFRITT ALTERNATIV

Choklad- & russinbrownies

Fler recept inom Julbak

Liknande recept som Muffins med äpple, havregryn och russin (utan socker)