Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 189

GBR (GI) / port: 1
Recept: 756 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 5%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 240.0 gram 57%
Strösocker 3.0 msk 22%
Salt 2.0 msk 0%
Garnering:
Grönkål färsk ansad 50.0 gram 3%
Mango 100.0 gram 7%
Papaya färsk 100.0 gram 4%
Lönnsirap 1.0 msk 6%
Kockskolan:
Så lagas bladkål > Äts ej
Skapat av: Rent a Chef
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skiva laxen. Klappa in socker och salt i fiskköttet. Låt rimma i rumstemperatur i 20 minuter.
- Finstrimla grönkål. Skala och fintärna mango och papaya.
- Pensla laxen med lönnsirap. Strö garnering frukttärningarna och toppa med grönkålsstrimlor.
Kockens kommentar
Portionsstorleken avser förrätt. Dubbla mängden om rätten önskas som huvudrätt och servera till exempel kokt potatis till.Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan