Kastanj- och grönkålssill

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kastanj- och grönkålssill

Lägg till ingredienser

Satser (ā 5 dl): 1

Lag:

 

Ättikssprit 12%

1.5 

dl

Strösocker

1.3 

dl

Vatten

1.5 

dl

Lagerblad

 

 

 

Inläggningssill

180.0 

gram

Kastanjer rostade med skal

80.0 

gram

Grönkål färsk ansad

20.0 

gram

Rödlök

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Brooklyn Brown Ale

Mörk strong ale
Pris: 18 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 167

Kcal / portion: 531

GBR (GI) / port: 2

Recept: 531 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 9%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 318 gram)

Ingredienser

Visa:
Lag:

Ättikssprit 12% 1.5 dl Äts ej

Strösocker 1.3 dl Äts ej

Vatten 1.5 dl Äts ej

Lagerblad Äts ej

 

Inläggningssill 180.0 gram 71%

Kastanjer rostade med skal 80.0 gram 23%

Grönkål färsk ansad 20.0 gram 2%

Rödlök 0.5 styck 6%

Tillagning (20 min + 48 tim )

  1. Koka upp lagen och låt svalna.

  2. Enklast är om man hittar färdigkokta kastanjer. Färska kanstanjer tillagas i ugn i en timme (se sparat recept), varefter de läggs skalade i kokande vatten i 5 minuter.

  3. Skala och skiva lök. Riv görnkålen i mindre bitar. Skär sillen i bitar.

  4. Varva ingredienserna utom grönkålen i en glasburk och fyll på med lag. Fyll på med vatten så att sillen täcks med vätska. Lägg grönkålen på toppen.

  5. Låt stå och dra i svalt utrymme, helst i två dagar.

Kockens kommentar

Grönkål i sillen blir geggig.

JÄMFÖR

Rostade kastanjer

Fler recept inom Julsillen

Liknande recept som Kastanj- och grönkålssill