Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 6
Recept: 3473 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 21%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 18%
Florsocker 0%
Smör normalsaltat 125.0 gram 26%
Ägg 1.0 styck 2%
Pajform (22-25 cm) > Äts ej
Fyllning:
Ägg 3.0 styck 5%
Strösocker 2.0 dl 22%
Vispgrädde 2.0 dl 21%
Vetemjöl 2.0 msk 2%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Lime färskpressad 2.0 styck 1%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Florsocker 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min + 30 min )
- Blanda mjöl och socker. Blanda med smör till smulig deg. Tillsätt ägg. Knåda ihop till en smidig deg. Degtesta, läs mer > Se degalternativ nedan.
- Smöra en pajform och tryck ut degen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Förgrädda 10 minuter om fastare skal önskas. Pensla med äggvita. Läs mer > Degalternativ.
- Sänk ugnsvärmen till 200°C.
- Fyllning: Riv limeskal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och limejuice. Vispa ner grädde, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i pajformen.
- Grädda nertill i ugn cirka 30 minuter.
- Sikta (strö) florsocker över. Garnera med limeskivor.
Kockens kommentar
Vispad grädde passar till tårtan.
Degalternativ
Fler recept inom Finpajer
Liknande recept som Limepaj
-
Söt pajdeg till efterrättspaj - grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte sucrée, söt fransk pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Finpaj med lock - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frangipane - mandelkräm till finpajer
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspaj
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka (efterrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ålandspannkaka med katrinplommonkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lemon curd tartelette, citronkrämspaj
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan