Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Florsocker

 

 

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Ägg

1.0 

styck

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Fyllning:

 

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Vetemjöl

2.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Lime färskpressad

2.0 

styck

 

Garnering:

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Florsocker

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Så vispas ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 359

Kcal / portion: 434

GBR (GI) / port: 6

Recept: 3473 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 21%

Kolhydrater: 37%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 121 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 18%

Florsocker 0%

Smör normalsaltat 125.0 gram 26%

Ägg 1.0 styck 2%

Pajform (22-25 cm) > Äts ej

 

Fyllning:

Ägg 3.0 styck 5%

Strösocker 2.0 dl 22%

Vispgrädde 2.0 dl 21%

Vetemjöl 2.0 msk 2%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

 

Garnering:

Lime färskpressad 1.0 styck 0%

Florsocker 1.0 msk 1%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Så vispas ägg > Äts ej

Tillagning (45 min + 30 min )

  1. Blanda mjöl och socker. Blanda med smör till smulig deg. Tillsätt ägg. Knåda ihop till en smidig deg. Degtesta, läs mer > Se degalternativ nedan.
  2. Smöra en pajform och tryck ut degen. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Förgrädda 10 minuter om fastare skal önskas. Pensla med äggvita. Läs mer > Degalternativ.
  5. Sänk ugnsvärmen till 200°C.
  6. Fyllning: Riv limeskal. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt limeskal och limejuice. Vispa ner grädde, mjöl och vaniljsocker. Häll smeten i pajformen.
  7. Grädda nertill i ugn cirka 30 minuter.
  8. Sikta (strö) florsocker över. Garnera med limeskivor.

Kockens kommentar

Vispad grädde passar till tårtan.

Degalternativ

Pâte sucrée, fransk söt pajdeg

Söt svensk pajdeg

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Limepaj