Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 344

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2749 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gammaldags lantmjölk 1.0 liter 25%
Mannagryn 1.0 dl 10%
Vetemjöl 0.8 dl 6%
Salt 0.5 tsk 0%
Kardemumma krossad 1.0 tsk 0%
Ägg 2.0 styck 5%
Strösocker 0.8 dl 10%
Smör smält 2.0 gram 1%
Tillbehör:
Katrinplommon 150.0 gram 14%
Vatten 3.0 dl 0%
Strösocker 1.0 msk 2%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Vispgrädde 2.0 dl 26%
Kockskolan:
Om pannkakor > Äts ej
Så vispas ägg > Äts ej
Så vispas grädde > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Gröt: Koka upp mjölk i en kastrull. Vispa ner mannagryn och koka på svag värme till en tunn gröt i cirka 4 minuter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Smöra en ugnssäker form.
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner vetemjöl, salt och kardemumma i gröten, samt äggsmeten. Häll smeten i formen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt svalna.
- Sviskon-/katrinplommonkräm: Skär plommon i bitar. Koka dem i vatten i 10 minuter. Tillsätt socker och koka ytterligare 5 minuter. Red av krämen med potatismjölet utrört i lite vatten. Låt kallna.
- Vispa grädde.
- Servera pannkakan med katrinplommonkräm och vispad grädde.
Kockens kommentar
Ålandspannkaka tillagas på mannagrynsgröt smaksatt med kardemumma och traditionellt serverad med vispad grädde och sviskon- eller katrinplommonkräm. Läs mer > Om pannkakor.Fler recept inom Finpajer
Liknande recept som Ålandspannkaka med katrinplommonkräm
-
Söt pajdeg till efterrättspaj - grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Pâte sucrée, söt fransk pajdeg
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Finpaj med lock - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frangipane - mandelkräm till finpajer
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Classic Pecan Pie, amerikansk pekannötspaj
Tid: 1 tim 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Gotländsk saffranspannkaka (efterrätt)
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ålandspannkaka med katrinplommonkräm
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lemon curd tartelette, citronkrämspaj
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limepaj med passionerad fruktsås
Tid: 1 tim (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan