Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 303

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1141 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 31%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Pumpa fruktkött 70.0 gram 2%
Grädde 3.0 dl 95%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 4%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Skala och kärna ur pumpan. Koka pumpaköttet ett par minuter i lite vatten. Mixa med mixerstav.
- Tillsätt grädde och fond. Låt koka upp.
- Tillsätt lite matlagningsmjöl för tjockare sås och låt småkoka 5 min. Salta och peppra.
Kockens kommentar
Såsen passar väl till kötträtter.
PASSAR TILL
Fler recept inom Halloweenmat
Liknande recept som Pumpasås
-
Halloweenpizza i långpanna
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Jack-o-latern, halloweenlanterna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Matiga pumpamuffins med chorizo och färskost
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Blodig pudding med granatäpple, kassler och spenat
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avhuggna korvfingrar med röd sås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Söt pumpasoppa med lakritsbiskvier
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pumpapaj med mashmallows
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Svarta bläckfiskarmar med ruskigt god ostsås
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Varulvstassar med blodpasta till halloween
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färgad pasta till barnkalas
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan