Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Spiralpasta (fusilli)

400.0 

gram

Rödlök

1.0 

st stor

Babyspenat

200.0 

gram

Apetina tärnad 22% fett }

200.0 

gram

Oliver svarta avrunna

12.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe-Weissbier

Ljust veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 13

Recept: 2120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 248 gram)

Ingredienser

Visa:

Spiralpasta (fusilli) 400.0 gram 68%

Rödlök 1.0 st stor 3%

Babyspenat 200.0 gram 2%

Apetina tärnad 22% fett } 200.0 gram 25%

Oliver svarta avrunna 12.0 styck 2%

Olivolja 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

Tillagning (20 min )

  1. Skölj spenaten.
    Skala och skiva lök.
    Tärna fetaost om färsk.

  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
    Låt rinna av i ett durkslag. 
    Häll tillbaka i kastrull och håll den varm.

  3. Hetta under tiden upp olja i stor stekpanna.
    Fräs löken mjuk på medelvärme ca 5 min.
    Tillsätt spenat. Salta och peppra.

  4. Lägg upp pastan på tallrik, strö över fetaost och tillsätt oliver.

Kockens kommentar

Babyspenat, dvs primörblad, har fin mild och fyllig smak och passar bättre än fullvuxen spenat. Djupfryst spenat passar inte till denna rätt.

Fler recept inom Matiga sallader

Liknande recept som Fusilli spinaci – spenatpasta med fetaost