Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 485

GBR (GI) / port: 23
Recept: 1940 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Rörpasta 12.0 dl 77%
Purjolök 0.5 styck 2%
Soltorkade tomater 10.0 styck 4%
Pesto Genovese 4.0 msk 17%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka pasta enligt anvisning på paketet.
Häll av vattnet i durkslag. Skölj i kallt vatten och låt svalna om salladen skall serveras kall. - Ansa och tunnskiva purjolök.
Skiva de soltorkade tomaterna.
Blanda med pastan.
Tillsätt pesto och rör om.
Peppra rikligt.
Garnera med ärtskott.
Serveras varm eller kall.
Kockens kommentar
Om man vill mildra purjolöksmaken kan man förvälla den hastigt i kokande vatten, eller lättsteka i högst en minut på medelhög värme i lite matfett.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Rörpasta med pesto, soltorkade tomater och ärtskott
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre