Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vårrulledeg (8x8 cm)

20.0 

skivor

Fläskfärs

250.0 

gram

Svamp gärna ostronskivling

150.0 

gram

Salladslök

4.0 

styck

Bambuskott konserv

100.0 

gram

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

2.0 

tsk

Sesamolja

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Frityrolja till fritering

 

 

t.ex. jordnötsolja

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1209 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 8%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 184 gram)

Ingredienser

Visa:

Vårrulledeg (8x8 cm) 20.0 skivor 34%

Fläskfärs 250.0 gram 50%

Svamp gärna ostronskivling 150.0 gram 4%

Salladslök 4.0 styck 2%

Bambuskott konserv 100.0 gram 2%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Sojasås kinesisk 2.0 tsk 1%

Sesamolja 2.0 tsk 6%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Frityrolja till fritering 0%

t.ex. jordnötsolja 0%

Tillagning (30 min )

  1. Mixa till fin smet i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen, dvs färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena.

  2. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg.
    Vik över den ena degkanten till en 3-kant.
    Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.

  3. Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.

  4. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.

  5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

Kockens kommentar

Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)