Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 302

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1209 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 8%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vårrulledeg (8x8 cm) 20.0 skivor 34%
Fläskfärs 250.0 gram 50%
Svamp gärna ostronskivling 150.0 gram 4%
Salladslök 4.0 styck 2%
Bambuskott konserv 100.0 gram 2%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 1%
Sesamolja 2.0 tsk 6%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Mixa till fin smet i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen, dvs färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena.
- Lägg en sked smet på varje vårrulledeg.
Vik över den ena degkanten till en 3-kant.
Tryck ihop kanten med en gaffel e.d. - Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.
- Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.
Kockens kommentar
Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan