Svampfyllning till bl.a. pirog

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Svampfyllning till bl.a. pirog

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Svamp t.ex. kantareller

1.0 

liter

Gul lök

1.0 

styck

Smör och/el. matolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 29

Kcal / portion: 29

GBR (GI) / port: 0

Recept: 117 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 0%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 101 gram)

Ingredienser

Visa:

Svamp t.ex. kantareller 1.0 liter 55%

Gul lök 1.0 styck 45%

Smör och/el. matolja 0%

Salt och peppar 0%

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen och finhacka.
    Finhacka även lök och persiljan.

  2. Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
    Stek i ytterligare 3-5 minuter tills löken är mjuk och glansig och svampen fått färg.

  3. Tillsätt persilja i slutfasen.
    Smaka av med salt och peppar.

  4. Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.

Kockens kommentar

Smakrika svampar i pirog är kanske den bästa fyllningen. Flertalet svampar passar till piroger, även burksvamp. Blanda gärna flera sorter.

Passar till

Matig lunchpirog

Karelsk rågpirog

Frasig minipirog

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Svampfyllning till bl.a. pirog