Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 29

Kcal / portion: 29

GBR (GI) / port: 0
Recept: 117 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 0%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Svamp t.ex. kantareller 1.0 liter 55%
Gul lök 1.0 styck 45%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen och finhacka.
Finhacka även lök och persiljan. - Stek svampen torr i panna utan fett på medelhög värme. Tillsätt matfett och lök.
Stek i ytterligare 3-5 minuter tills löken är mjuk och glansig och svampen fått färg. - Tillsätt persilja i slutfasen.
Smaka av med salt och peppar. - Häll fyllningen på hushållspapper för avrinning. Låt svalna innan fyllningen placeras i t.ex. piroger.
Kockens kommentar
Smakrika svampar i pirog är kanske den bästa fyllningen. Flertalet svampar passar till piroger, även burksvamp. Blanda gärna flera sorter.
Passar till
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svampfyllning till bl.a. pirog
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan