Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1868 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 7%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gåsbröst utan skinn 600.0 gram 50%
Bacon tärnad 175.0 gram 32%
Kantareller färska 300.0 gram 3%
Gröna ärter frysta 100.0 gram 4%
Päron färsk 3.0 styck 10%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Snitta fettskinnet på tvären eller i rutmönster. Sätt ugnen på 90°C.
- Gås: Hetta upp en panna på medelhög värme. Stek brösten först med fettsidan nedåt i 5 minuter. Vänd och stek andra sidan i 2 minuter.
- Lägg brösten i en ugnssäker form. Sätt in i ugn i ca 45 min till innertemperatur 63°C.
För knaprigare yta: Sätt grillen på 275°C och grilla fettsidan de sista minutrarna.
Ta ut och låt vila i minst 10 minuter. - Tillbehör: Tärna päron och bacon.
Rensa svamp.
Hetta upp en stekpanna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr. Tillsätt bacon och efter ett par minuter, ärter och päron. Ev. lite extra matfett.
Stek i ytterligare 5 minuter.
Kockens kommentar
Gåsbröst och ankbröst kan anrättas på samma sätt, dvs de är utbytbara mot varandra i recepten. Dock kräver gåsbröst längre tillagningstid pga att de är större.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Gåsbröst ā la Anka på päronbädd
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan