Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 8%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Entrecote 4.0 skivor 38%
Tillbehör:
Béarnaisesås hemlagad 2.0 dl 38%
Kantareller färska 0.5 liter 1%
Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%
Potatis 0.8 kilo 21%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
- Béarnaise: Värm béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning, eller tillaga enligt separat recept.
- Svamp: Rensa och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några min. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen fått fin färg. Lägg åt sidan.
- Kött: Tillsätt mer smör i pannan och stek köttet på medelhög värme i cirka 3 min på var sida. Salta och peppra. Låt vila.
- Sparris: Skär bort torr nederdel.
Koka i cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
PASSAR TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Entrecôte med béarnaise och stekta kantareller
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan