Entrecôte med béarnaise och stekta kantareller

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Entrecôte med béarnaise och stekta kantareller

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Entrecote

4.0 

skivor

Salt och peppar

 

 

Smör till stekning

 

 

 

Tillbehör:

 

Béarnaisesås hemlagad

2.0 

dl

Kantareller färska

0.5 

liter

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Meerlust Rubicon

Smakrikt rött vin
Pris: 229 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 476 gram)

Ingredienser

Visa:

Entrecote 4.0 skivor 38%

Salt och peppar 0%

Smör till stekning 0%

 

Tillbehör:

Béarnaisesås hemlagad 2.0 dl 38%

Kantareller färska 0.5 liter 1%

Grön sparris färsk 1.0 knippe 2%

Potatis 0.8 kilo 21%

Tillagning (35 min )

  1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.

  2. Béarnaise: Värm béarnaise på svag värme enligt anvisning på förpackning, eller tillaga enligt separat recept.

  3. Svamp: Rensa och skär i mindre bitar. Hetta upp en panna utan fett på medelhög värme och stek svampen torr i några min. Tillsätt smör och stek några minuter tills svampen fått fin färg. Lägg åt sidan.

  4. Kött: Tillsätt mer smör i pannan och stek köttet på medelhög värme i cirka 3 min på var sida. Salta och peppra. Låt vila.

  5. Sparris: Skär bort torr nederdel.
    Koka i cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

PASSAR TILL

Hemlagad béarnaise

Café de Paris (aromsmör)

Kokt vit sparris

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Entrecôte med béarnaise och stekta kantareller