Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ostronskivling färsk

150.0 

gram

Skogschampinjoner

200.0 

gram

Schalottenlök finhackad

1.0 

dl

Smör normalsaltat

3.0 

msk

Vatten

8.0 

dl

Svampfond konc. }

4.0 

msk

Matlagningsgrädde

2.0 

dl

Creme fraiche

1.0 

dl

Rosmarin torkad

2.0 

krm

Timjan torkad

2.0 

krm

Peppar (svart-grön-rosé)

 

 

Salt till smaksättning

 

 

 

Garneringsalternativ:

 

Timjan färsk

4.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 274

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1098 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 399 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostronskivling färsk 150.0 gram 4%

Skogschampinjoner 200.0 gram 5%

Schalottenlök finhackad 1.0 dl 3%

Smör normalsaltat 3.0 msk 26%

Vatten 8.0 dl 0%

Svampfond konc. } 4.0 msk 3%

Matlagningsgrädde 2.0 dl 29%

Creme fraiche 1.0 dl 29%

Rosmarin torkad 2.0 krm 0%

Timjan torkad 2.0 krm 0%

Peppar (svart-grön-rosé) %

Salt till smaksättning %

 

Garneringsalternativ:

Timjan färsk 4.0 kvistar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (25 min )

  1. Rensa och hacka svampen grovt.
    Skala och finhacka charlottenlöken.

  2. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills allt vatten kokat in. Krydda med salt, peppar och örter.

  3. Tillsätt vatten och fond. Låt koka i 10 min.
    Häll i grädde och créme fraiche och låt koka i ytterligare 5 min.

  4. Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan som på bilden. Servera.

Fler recept inom Svamprecept

Liknande recept som Skogssvampsoppa