Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 69

Kcal / portion: 274

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1098 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ostronskivling färsk 150.0 gram 4%
Skogschampinjoner 200.0 gram 5%
Schalottenlök finhackad 1.0 dl 3%
Smör normalsaltat 3.0 msk 26%
Vatten 8.0 dl 0%
Svampfond konc. } 4.0 msk 3%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 29%
Creme fraiche 1.0 dl 29%
Rosmarin torkad 2.0 krm 0%
Timjan torkad 2.0 krm 0%
Garneringsalternativ:
Timjan färsk 4.0 kvistar 0%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa och hacka svampen grovt.
Skala och finhacka charlottenlöken. - Hetta upp smör i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme. Tillsätt svampen och stek tills allt vatten kokat in. Krydda med salt, peppar och örter.
- Tillsätt vatten och fond. Låt koka i 10 min.
Häll i grädde och créme fraiche och låt koka i ytterligare 5 min. - Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan som på bilden. Servera.
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Skogssvampsoppa
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan