Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 129

GBR (GI) / port: 0
Recept: 514 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 3%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammnjure 8.0 styck 45%
Champinjoner färska 200.0 gram 10%
Sidfläsk rimmat el. rökt ¤ 1.0 skiva 34%
Sås:
Schalottenlök 1.0 styck 4%
Tomatpuré konserv 1.0 msk 1%
Ketchup 1.0 msk 4%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 9%
Vatten 2.0 dl 0%
Maizena ljus 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och hacka lök.
Rensa och skiva svamp. Tärna sidfläsk.
Putsta bort fett och senor på njurarna.
Skär i bitar. Skölj noga i vatten. - Hetta upp matfett i panna och bryn svampen 3-5 min tills den fått färg.
Salta och peppra mot slutet. Lägg åt sidan. - Lägg fläsk och njure i pannan och stek på medelhög värme. När köttsaft sipprar ur njurarna, vänd och stek ett par minuter. Skaka då och då, så att det inte bräns vid. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Sås: Fräs löken glansig i matfett någon minut utan att bränna. Tillsätt vatten+fond, tomatpuré och ketcup i pannan. Rör om.
Tillsätt lite matlagningsmjöl om tjockare sås önskas och låt småkoka ca 3 minuter.
Salta och peppra.Tillsätt svamp och kött.
Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Bercy är en förstad till Paris. En annan klassisk rätt från denna ort är sjötunga Bercy, dvs sjötunga med vitvinssmörsås och persilja.
PASSAR TILL
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Lammnjure Bercy
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan