Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 4.0 styck 16%
Mjölk 5.0 dl 19%
Vetemjöl 3.0 dl 40%
Salt 0.5 tsk 0%
Smör el. margarin 2.0 msk 13%
Fyllning:
Svamp 400.0 gram 7%
Lök gärna schalottenlök 2.0 st små 2%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Vispa samman smet och grädda crêpes enligt grundrecept svensk smet.
Sammanfattning:
Vispa samman mjölk, mjöl, salt.
Vispa ner ett ägg i taget.
Smält fettet i pannan & vispa ner i smeten. Grädda på medelhög värme. - Förbered fyllningen: Finhacka lök och skiva svamp. Fräs lök några minuter i rikligt med matfett, häll därefter på svampen.
Stek på hög värme tills all vätska kokat in.
Smaka av med kryddor. Låt kallna. - Sätt ugnen på 250 grader, eller grillen.
Riv ost. Fördela 2 msk fyllning per crêpes.
Rulla ihop. Lägg på lätt smord plåt.
Strö riven ost över. Gratinera 7-15 minuter högt upp i ugnen, tills osten fått fin färg.
Servera gärna grönsaker till.
Kockens kommentar
Flertalet svampar passar till. Extra gott är om man blandar olika svampar. Krydda lite extra då själva crêpen har mild smak. Ett alternativ är att tillsätta även får- eller getost till fyllningen. Ger 3 crêpes per portion.
PASSAR TILL
Fler recept inom Svamprecept
Liknande recept som Svampcrêpes i ugn (varm)
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svamptimbal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade grönsaker, grillad svamp
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ädelfyllda champinjonhattar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svamp i folie med citron och vitlökssmör
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Champinjonomelett med tomatsallad
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Kantarellgryta med färsk spenat
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Butterfield´s Mushroom Bisque (champinjonsoppa)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan