Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2588 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 16%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tortellini kött 600.0 gram 36%
Svamp färsk 200.0 gram 2%
Pinjenötter 75.0 gram 20%
Grädde 3.0 dl 42%
Citronskal 1.0 styck 0%
Muskot riven 1.0 krm 0%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Receptet avser köpt färdiglagad tortellini.
- Ansa och skär svampen i bitar.
Riv citronskal. - Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lägg i svampen och nötterna.
Stek tills de fått färg. - Tillsätt grädde, citronskal & riven muskot.
Smaka av med salt & peppar.
Låt sjuda på lägsta värme. - Koka tortellinin i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 3 minuter (se fpk).
- Lägg upp pastan på tallrikar och häll över svampsåsen. Klipp lite kryddgrönt över pastan och servera.
Kockens kommentar
Olika sorters tortellini (namnen varierar i handeln) kan varieras efter tycke och smak. Tortellini kan ätas som den är, dock är kryddningen väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kött-tortellini med gräddig svampsås
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan