Kött-tortellini med gräddig svampsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kött-tortellini med gräddig svampsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tortellini kött

600.0 

gram

Svamp färsk

200.0 

gram

Pinjenötter

75.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Citronskal

1.0 

styck

Muskot riven

1.0 

krm

Matfett till stekning

 

 

Kryddgrönt till garnering

 

 

Salt till smaksättning

 

 

Svartpeppar grovmald

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 221

Kcal / portion: 647

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2588 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 16%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 293 gram)

Ingredienser

Visa:

Tortellini kött 600.0 gram 36%

Svamp färsk 200.0 gram 2%

Pinjenötter 75.0 gram 20%

Grädde 3.0 dl 42%

Citronskal 1.0 styck 0%

Muskot riven 1.0 krm 0%

Matfett till stekning 0%

Kryddgrönt till garnering 0%

Salt till smaksättning %

Svartpeppar grovmald 0%

Tillagning (20 min )

Receptet avser köpt färdiglagad tortellini.

  1. Ansa och skär svampen i bitar.
    Riv citronskal.

  2. Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Lägg i svampen och nötterna.
    Stek tills de fått färg.

  3. Tillsätt grädde, citronskal & riven muskot.
    Smaka av med salt & peppar.
    Låt sjuda på lägsta värme.

  4. Koka tortellinin i lättsaltat vatten på medelvärme i ca 3 minuter (se fpk).

  5. Lägg upp pastan på tallrikar och häll över svampsåsen. Klipp lite kryddgrönt över pastan och servera.

Kockens kommentar

Olika sorters tortellini (namnen varierar i handeln) kan varieras efter tycke och smak. Tortellini kan ätas som den är, dock är kryddningen väsentlig. Fryst svamp eller burksvamp kan användas, liksom olika sorters kryddor.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Kött-tortellini med gräddig svampsås