Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1239 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Koljafilé 600.0 gram 39%
Kanel mald 0%
Tillbehör:
Potatis 4.0 st stora 33%
Schalottenlök 4.0 st små 4%
Skogssvamp 200.0 gram 3%
Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Smör normalsaltat 2.0 msk 15%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Skala och skiva potatisen i 3 mm skivor.
Rensa svampen och skär den i skivor.
Skala och finhacka schalottenlök. - Potatis: Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i ca 15 min tills den är gyllenbrunt knaprig.
- Svamp: Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr.
Tillsätt olja och lök och fräs i ytterligare cirka 3-4 min tills löken blivit glansig.
Tillsätt fond+vatten och låt koka upp.
Rör ner smör. Lägg åt sidan. - Fisk: Tillsätt lite mer olja i pannan.
Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 min på vardera sidan till precis genomstekt. - Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.
Fler recept inom Rätter med svamp
Liknande recept som Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Boeuf bourguignon - burgundisk köttgryta
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Marinerad lammfilé Pernod Ricard
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Älgcarpaccio med kantareller (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Färsfylld potabellasvamp
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Beatrice, Kockskolan
-
Kantarellrisotto med lufttorkad skinka
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Vegetariskt grillspett med chévredip
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kycklingleversauté ¤
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxfilécarpaccio med syltade kantareller och prästost
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pilgrimsrosett (förrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan