Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Koljafilé

600.0 

gram

el. annan vitfisk

 

 

Matolja (rapsolja)

 

 

Kanel mald

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

4.0 

st stora

Schalottenlök

4.0 

st små

Skogssvamp

200.0 

gram

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Gräslök till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 310

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1239 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 386 gram)

Ingredienser

Visa:

Koljafilé 600.0 gram 39%

el. annan vitfisk 0%

Matolja (rapsolja) %

Kanel mald 0%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 4.0 st stora 33%

Schalottenlök 4.0 st små 4%

Skogssvamp 200.0 gram 3%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Smör normalsaltat 2.0 msk 15%

Gräslök till garnering 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala och skiva potatisen i 3 mm skivor.
    Rensa svampen och skär den i skivor.
    Skala och finhacka schalottenlök.

  2. Potatis: Hetta upp olja i stekpanna på medlehög värme och råstek potatisen i ca 15 min tills den är gyllenbrunt knaprig.

  3. Svamp: Hetta upp en annan panna på medelvärme och stek svampen torr.
    Tillsätt olja och lök och fräs i ytterligare cirka 3-4 min tills löken blivit glansig.

    Tillsätt fond+vatten och låt koka upp.
    Rör ner smör. Lägg åt sidan.

  4. Fisk: Tillsätt lite mer olja i pannan.
    Salta, peppra och pudra filéerna med lite kanelpulver. Stek filéerna 3-4 min på vardera sidan till precis genomstekt.

  5. Lägg upp. Garnera med hackad gräslök.

Fler recept inom Rätter med svamp

Liknande recept som Kanelstekt kolja med skogssvamp och råstekt potatis