Kassler- och kålrotspytt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kassler- och kålrotspytt

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

700.0 

gram

Kålrot

1000.0 

gram

Äggula

4.0 

styck

Matfett till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 410 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 700.0 gram 51%

Kålrot 1000.0 gram 22%

Äggula 4.0 styck 14%

Matfett till stekning 4.0 msk 27%

Salt och peppar 0%

Tillagning (30 min )

  1. Tärna kasslern. Skär bort utsidan av kålroten och tärna.

  2. Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek kålroten i några minuter. Rör om. 

  3. Tillsätt kasslern och stek ytterligare i 10 minuter. Salta och peppra.

  4. Lägg upp pytt med en äggula i mitten. Garnera gärna med något grönt.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Kassler- och kålrotspytt