Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kassler 700.0 gram 51%
Kålrot 1000.0 gram 22%
Äggula 4.0 styck 14%
Matfett till stekning 4.0 msk 27%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Tärna kasslern. Skär bort utsidan av kålroten och tärna.
- Hetta upp matfett i stekpanna på medelvärme och stek kålroten i några minuter. Rör om.
- Tillsätt kasslern och stek ytterligare i 10 minuter. Salta och peppra.
- Lägg upp pytt med en äggula i mitten. Garnera gärna med något grönt.
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Kassler- och kålrotspytt
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan