Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kassler

4.0 

skivor

Ananasringar med lag

4.0 

skivor

 

Sås:

 

Ananasspad

1.0 

dl

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Kycklingfond konc.

1.0 

msk

Senap svensk

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Potatis

800.0 

gram

Matolja (rapsolja)

 

 

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 301

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1203 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 307 gram)

Ingredienser

Visa:

Kassler 4.0 skivor 18%

Ananasringar med lag 4.0 skivor 14%

 

Sås:

Ananasspad 1.0 dl 17%

Ingefära färskriven 1.0 msk 1%

Kycklingfond konc. 1.0 msk 4%

Senap svensk 1.0 msk 2%

 

Tillbehör:

Potatis 800.0 gram 45%

Matolja (rapsolja) %

Salt 0%

Tillagning (30 min )

  1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
    Skrubba potatisen och avlägsna fula fläckar, men behåll i övrigt skalen.
    Skär i klyftor. Skär kassler i tjocka skivor.

  2. Potatis: Lägg i ungssäker form eller på ungsplåt och häll på lite matolja. Salta. Stek mitt i ugnen i 20-25 min till fin gyllenbrun färg. Rör om någon gång.

  3. Sås: Ta ananassaften från burken och koka upp i en kastrull med riven ingefära och fond. Red (blanda ner) senap. Ta av från plattan, senap får ej koka (=besk).

  4. Grilla: Hetta upp grillpanna på högsta värme. När den är riktigt het, börjar ryka, lägg i kasslern och stek var sida i 2 min.
    Grilla ananas på ena sidan i 2 minuter.

  5. Lägg upp kasslern med en ananasskiva ovanpå. Garnera gärna med något grönt.

Kockens kommentar

Kassler i av sig själv salt och behöver därför inte saltas mer.

Fler recept inom Kötträtter

Liknande recept som Kassler Hawaii med ugnsbakad klyftpotatis