Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 112

Kcal / portion: 811

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3243 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Revbensspjäll tjocka 1.0 kilo 51%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar nymald 1.0 tsk 0%
Chilipulver 1.0 msk 0%
Spiskummin mald 1.5 tsk 0%
Barbercuesås tjock, söt 3.0 dl 21%
Coleslaw:
Vitkål ansad 0.2 huvud 4%
Morot stor 1.0 styck 2%
Gul lök 0.5 st stor 1%
Majonnäs äkta 0.5 dl 11%
Yoghurt naturell 3% 1.0 dl 2%
Vinäger 1.0 msk 0%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 17%
Majskolv kokt konserv 4.0 styck 17%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 45 min )
- Förbered: Sätt ugnen på 175°C.
Sätt in en ugnsplåt. Blanda salt, peppar, chili och spiskummin. Gnid in i köttet. - Stek: Lägg köttet på den heta plåten med köttsidan nedåt. Stek i ca 30 minuter mitt i ugnen. Vänd och stek ytterligare 30 min.
- Coleslaw: Riv vitkål (med potatisskalare), grovriv morot och skala/finhacka lök. Blanda allt med majonnäs, yoghurt och vinäger. Ställ kallt fram tills serveringen.
- Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
Eller baka potatis i god tid (se sep. recept). - Majs: Dela kolvarna och pensla med sås. Sätt in i ugnen i 20 min. Vänd då och då.
- Glasera: Pensla köttet med barberquesås efter en timme i ugn. Stek 15 minuter, pensla igen och stek 15 minuter till.
Kockens kommentar
Coleslaw kan med fördel tillredas i förväg, t.ex. dagen före, eftersom den bara blir bättre av ett dygns vila.
ALTERNATIV
Fler recept inom Kötträtter
Liknande recept som Chilispjäll med coleslaw
-
Rensouvas med torkade fikon och balsamsirap
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flygande fläskfilé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Panngrillad kassler
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spare ribs -tunna revbensspjäll
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fläskfilé Oscar
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Falukorvsgryta
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Entrecôtestek primo
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan