Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 422

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1688 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bulgur grovkrossad 4.0 dl 67%
Vatten 8.0 dl 0%
Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Paprikapulver 0.5 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Cocktailtomater 16.0 styck 4%
Persilja 1.0 knippe 1%
Kräftstjärtar konserverade 300.0 gram 17%
Garnering:
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Salladskapris 10.0 styck 1%
Ärtskott %
Kock: Skåvsjöholm
Uppdragsgivare: Skåvsjöholm
Tillagning (25 min )
- Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.
- Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning.
Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning. - Ansa och strimla paprika.
Halvera tomaterna.
Finhacka persilja. - Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.
- Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.
Fler recept inom Matiga sallader
Liknande recept som Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris
-
Grön quinoasallad med avocado
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chili- och kokosglaserade quorn-filéer med matig sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Liselotte
-
Bovetesallad med rucola och valnötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Asiatisk sallad med quorn, quinoa, ingefära och cashewnötter
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon
-
Syrlig bulgursallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Bulgur med russin, aprikos och mandel
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad Aniara (Rhode Islandsallad)
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Pastasallad med chevre och rostade pinjenötter
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sallad Nicoise (tonfisk)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre