Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1600 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kalkonbröst 4.0 skivor 26%
Ansjovis-/sardellfiléer 4.0 styck 3%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Kapris 2.0 msk 0%
Panering:
Ägg 2.0 styck 8%
Vetemjöl 1.0 dl 13%
Ströbröd 1.0 dl 14%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 34%
Mjölk 0%
Sallatsblad 0%
Kockskolan:
Så panerar man > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Förbered: Ansa och tvätta sallat.
Skär kalkonköttet i 1/2 cm breda skivor. Skär citronskivor. - Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
Mosa potatisen med smör och lite mjölk.
Smaka av med salt och peppar. - Panera: Vispa ägg med gaffel i en skål.
Häll mjöl på en tallrik, blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik.
Vänd kalkonköttet i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i ströbröd.
Låt paneringen torka en stund. - Stek: Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek schnitzlarna ca 3 min var sida till gyllenbrun färg utan att bränna.
- Garnera med citron, ansjovis och kapris.
Kockens kommentar
Kalkon skall stekas lätt, annars blir det torrt och tråkigt.
Alternativ
Fler recept inom Fågelrätter
Liknande recept som Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris
-
Sötsur dillkyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kyckling med rabarber- och stjärnaniskompott
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chicken in lime med sellerimos
Tid: 25 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chicken-chorizo pyttipanna
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingdelar i panna
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kycklingfilé med fullkornscouscous och västerbottenost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Ihre
-
Chorizo- och chèvrekyckling
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kycklingfilé i baconpaket
Tid: 20 min (+ 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Parmafylld kyckling med ägg och sparris
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Aprikosmarinerad kyckling med couscous
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan