Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kalkonbröst

4.0 

skivor

Ansjovis-/sardellfiléer

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Kapris

2.0 

msk

 

Panering:

 

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Ströbröd

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis

0.8 

kilo

Smör normalsaltat

 

 

Mjölk

 

 

Sallatsblad

 

 

 

Kockskolan:

 

Så panerar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Château de Seguin

Kryddigt rött vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 400

GBR (GI) / port: 10

Recept: 1600 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 347 gram)

Ingredienser

Visa:

Kalkonbröst 4.0 skivor 26%

Ansjovis-/sardellfiléer 4.0 styck 3%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Kapris 2.0 msk 0%

 

Panering:

Ägg 2.0 styck 8%

Vetemjöl 1.0 dl 13%

Ströbröd 1.0 dl 14%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis 0.8 kilo 34%

Smör normalsaltat 0%

Mjölk 0%

Sallatsblad 0%

 

Kockskolan:

Så panerar man > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Förbered: Ansa och tvätta sallat.
    Skär kalkonköttet i 1/2 cm breda skivor. Skär citronskivor.

  2. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten.
    Mosa potatisen med smör och lite mjölk.
    Smaka av med salt och peppar.

  3. Panera: Vispa ägg med gaffel i en skål.
    Häll mjöl på en tallrik, blanda med lite salt. Häll ströbröd på en annan tallrik.

    Vänd kalkonköttet i vetemjöl, sedan i äggsmeten och sist i ströbröd.
    Låt paneringen torka en stund.

  4. Stek: Hetta upp matfett i en panna på medelvärme. Stek schnitzlarna ca 3 min var sida till gyllenbrun färg utan att bränna.

  5. Garnera med citron, ansjovis och kapris.

Kockens kommentar

Kalkon skall stekas lätt, annars blir det torrt och tråkigt.

Alternativ

Kokt ris

Fler recept inom Fågelrätter

Liknande recept som Dubbelpanerad kalkonschnitzel med kapris