Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 292

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1166 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 16%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Broccoli fryst 150.0 gram 3%
Gul lök 0.5 styck 2%
Grönsaksfond konc. 2.0 msk 7%
Grädde 1.0 dl 31%
Vatten 1.0 dl 0%
Timjan torkad 1.0 tsk 0%
Creme fraiche 2.0 dl 55%
Citronjuice 2.0 msk 1%
Garnityr:
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Låt den frysta broccolin ligga framme i rumstemperatur en stund. Hacka löken och skär broccolin i små bitar.
- Koka upp vatten, grädde, grönsaksbuljong och kryddor. Lägg i löken och broccolin och låt koka på medellåg värme i ca 10 min. Mixa soppan slät med en stavmixer eller i matberedare och häll sedan över den i en skål för att kallna.
- Rör ner créme fraiche i soppan när den har kallnat. Låt stå en stund i kyl innan servering. Servera gärna soppan med färsk citronmeliss som garnering.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Kall broccolisoppa (förrätt)
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan