Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Jäst färsk

25.0 

gram

Vatten

5.0 

dl

Havssalt

2.0 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

Rågsikt

4.0 

dl

Vetemjöl

5.0 

dl

Körsbärstomater

8.0 

styck

Lagerblad

5.0 

blad

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 2254

GBR (GI) / port: 72

Recept: 2254 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 31%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1214 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 25.0 gram 1%

Vatten 5.0 dl 0%

Havssalt 2.0 tsk 0%

Olivolja 0.5 dl 17%

Rågsikt 4.0 dl 37%

Vetemjöl 5.0 dl 47%

Körsbärstomater 8.0 styck 1%

Lagerblad 5.0 blad 1%

Tillagning (2 tim )

  1. Värm vattnet tills fingervarmt (37°C).

  2. Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör om så att jästen löses upp.
    Tillsätt salt och olivolja.
    Blanda ner mjölet. Blanda väl.
    Lägg en duk över och låt jäsa i ca 45 min.

  3. Knåda degen och lägg över på smord plåt.
    Forma degen till en kort och tjock limpa.
    Tryck ner tomater och lagerblad i degen.
    Låt jäsa i 20 minuter under duk.
    Sätt ugnen på 175°C.

  4. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
    Känn med trästicka att brödet är genomgräddat. Stickan skall kännas torr.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Körsbärsbröd