Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 186

Kcal / portion: 2254

GBR (GI) / port: 72
Recept: 2254 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 4%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jäst färsk 25.0 gram 1%
Vatten 5.0 dl 0%
Havssalt 2.0 tsk 0%
Olivolja 0.5 dl 17%
Rågsikt 4.0 dl 37%
Vetemjöl 5.0 dl 47%
Körsbärstomater 8.0 styck 1%
Lagerblad 5.0 blad 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Värm vattnet tills fingervarmt (37°C).
- Smula ner jästen i en bunke. Slå på vattnet och rör om så att jästen löses upp.
Tillsätt salt och olivolja.
Blanda ner mjölet. Blanda väl.
Lägg en duk över och låt jäsa i ca 45 min. - Knåda degen och lägg över på smord plåt.
Forma degen till en kort och tjock limpa.
Tryck ner tomater och lagerblad i degen.
Låt jäsa i 20 minuter under duk.
Sätt ugnen på 175°C. - Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter.
Känn med trästicka att brödet är genomgräddat. Stickan skall kännas torr.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Körsbärsbröd
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan