Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 350

Kcal / portion: 127

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3178 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 29%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smör smält 50.0 gram 11%
Kavring 200.0 gram 17%
Gelatinblad 5.0 styck 1%
Vispgrädde 4.0 dl 45%
Västerbottenost lagrad 31% 200.0 gram 24%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Rödlök 0.5 styck 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 3 tim )
- Smält smör. Lägg smör och bröd i en matberedare. Mixa.
- Klä en brödform med plastfilm. Tryck ut brödmixet i botten till ca en halv cm tjocklek. Blötlägg gelatin i kallt vatten.
- Koka upp grädde i en kastrull. Dra åt sidan och riv ner ost. Rör om så att osten smälter. Smaka av med salt och peppar.
- Krama ur vattnet ur gelatinet. Lägg ner det i gräddblandningen. Rör om tills gelatinet löst upp sig. Häll blandningen över brödmixet. Ställ in i kylskåp i cirka 3 timmar.
- Skala rödlök. Finhacka den och gräslöken. Lyft upp cheesecaken ur formen. Toppa med den hackade löken.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.
Alternativ cheesecake
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Västerbotten cheesecake
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan