Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 132

Kcal / portion: 587

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2348 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färskpotatis med skal 1.0 kilo 25%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Olivolja 2.0 msk 10%
Hummerkött konserverad 360.0 gram 14%
Cashewnötter torrostade 100.0 gram 24%
Mangoldskott 50.0 gram 0%
Dill 1.0 knippe 1%
Fetaost 200.0 gram 25%
Salt 1.5 krm 0%
Peppar 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis. Låt svalna. Tina hummer om fryst.
- Halvera potatisen och lägg i en bunke. Pressa över citronjuice. Ringla ner olivolja. Salta och peppra.
- Grovhacka dill, smula fetaosten. Blanda detta, hummerköttet, nötter och mangold varsamt med potatisen i bunken.
Kockens kommentar
Passande rätt på buffébordet. Rätten passar även bra som huvudrätt tillsammans med en god röra och gott bröd men bör då dubbleras i mängd.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan