Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 85

Kcal / portion: 160

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1280 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jordärtskocka 1.0 kilo 43%
Vatten 6.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Grädde 2.0 dl 56%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 2%
Svartpeppar 0%
Tillval:
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala kockorna och skär i mindre bitar.
Lägg dem i en kastrull med vatten och salt.
Låt koka i cirka 40 minuter. - Häll över i en matberedare och mixa väl.
Häll tillbaka i kastrullen. - Tillsätt grädde och pressa ner citronjuice.
Smaka av med salt och peppar.
Häll upp i glas.
Soppan smakar bäst varm men kan även serveras kall. Dekorera gärna med ätbara blommor.
Kockens kommentar
Detta är små portioner även för att vara en förrätt. För en "ordentlig" förrätt serverad i tallrik bör portionsmängden ökas uppemot det dubbla.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Jordärtskockssoppa i glas
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan