Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1009 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Filodegsark (50x25cm) 6.0 styck 86%
Grön sparris färsk 12.0 styck 6%
Babyspenat 25.0 gram 0%
Ägg 1.0 styck 6%
Rosmarin torkad 1.0 tsk 0%
Salt 2.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ta ut filodegen och låt den tina. Sätt ugnen på 175ºC.
- Skär filodegsarken i fyra längder. Använd 2 delar till varje sparris.
- Vispa upp ägg i en kopp och pensla filodegen. Lägg några spenatblad och en sparris i ena kanten och rulla ihop. Pensla rullen med ägg. Strö över salt och rosmarin.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg på sparrisen och sätt in i ugnen i 8 minuter tills gyllenbrun.
Kockens kommentar
En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.
Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan