Lägg till ingredienser

Bitar (20/paj): 20

Pajdeg:

 

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Vetemjöl

1.0 

dl

Rågsikt

2.0 

dl

Vatten

3.0 

msk

Salt

1.0 

krm

Bakplåtspapper

 

 

Pajform (22-25 cm) >

 

 

 

Fyllning:

 

Ägg

3.0 

styck

Grädde

2.0 

dl

Västerbotten hårdost

150.0 

gram

Salt

1.0 

krm

Svartpeppar

1.0 

krm

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3019 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 29%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 42 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Smör normalsaltat 125.0 gram 30%

Vetemjöl 1.0 dl 7%

Rågsikt 2.0 dl 14%

Vatten 3.0 msk 0%

Salt 1.0 krm 0%

Bakplåtspapper %

Pajform (22-25 cm) > %

 

Fyllning:

Ägg 3.0 styck 6%

Grädde 2.0 dl 24%

Västerbotten hårdost 150.0 gram 19%

Salt 1.0 krm 0%

Svartpeppar 1.0 krm 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175ºC.

  2. Lägg i en matmixer smör, mjöl, vatten och salt. Mixa till slät deg. Lägg degen stå i kylskåp i 15 minuter.

  3. Lägg bakplåtspapper i en pajform. Tryck ut degen i formen. Picka en mängd små hål med en gaffel. Sätt in pajskalet i ugnen i 7 minuter.

  4. Grovriv västerbottenost. Blanda i en bunke ägg, grädde, ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen är fast och torr.

Kockens kommentar

Västerbottenpaj passar perfekt som buffémat, tex till påsk, midsommar eller studentbuffén.

Fler recept inom Tillbehör

Liknande recept som Västerbottenpaj