Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 358

Kcal / portion: 151

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3019 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 29%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Smör normalsaltat 125.0 gram 30%
Vetemjöl 1.0 dl 7%
Rågsikt 2.0 dl 14%
Vatten 3.0 msk 0%
Salt 1.0 krm 0%
Fyllning:
Ägg 3.0 styck 6%
Grädde 2.0 dl 24%
Västerbotten hårdost 150.0 gram 19%
Salt 1.0 krm 0%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Lägg i en matmixer smör, mjöl, vatten och salt. Mixa till slät deg. Lägg degen stå i kylskåp i 15 minuter.
- Lägg bakplåtspapper i en pajform. Tryck ut degen i formen. Picka en mängd små hål med en gaffel. Sätt in pajskalet i ugnen i 7 minuter.
- Grovriv västerbottenost. Blanda i en bunke ägg, grädde, ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugnen i cirka 25 minuter tills fyllningen är fast och torr.
Kockens kommentar
Västerbottenpaj passar perfekt som buffémat, tex till påsk, midsommar eller studentbuffén.
Fler recept inom Tillbehör
Liknande recept som Västerbottenpaj
-
Körsbärsbröd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordärtskockssoppa i glas
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lyxig potatissallad med hummer, feta och cashewnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbotten cheesecake
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Filodegsinbakade sparrisstänger (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Västerbottenpaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Kall broccolisoppa (förrätt)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan