Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1263 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rensad fisk t.ex. kolja 400.0 gram 25%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Ägg 2.0 styck 10%
Ströbröd 0.3 dl 5%
Hamburgerbröd 4.0 styck 45%
Sallatsblad 4.0 styck 1%
Grönsaksraita:
Matlagningsyoghurt 1.0 dl 9%
Tomater 1.0 styck 1%
Gurka 0.2 styck 1%
Kummin hel 1.0 tsk 1%
Ger 1 st 100gram/portion
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Raita: Tärna gurka och tomat.
Blanda med yoghurt och kryddor.
Sätt ugnsgrillen på 150ºC. - Forma burgare: Hacka gräslök.
Rensa fisken och skär i mindre bitar.
Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar.
Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare. - Steka: Blöt händerna och forma bullar.
Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida. - Värm brödet i ugnen någon minut.
- Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita.
Lägg på brödlocket.
Kockens kommentar
Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.
ALT. TILLBEHÖR:
Fler recept inom Fisk & skaldjur
Liknande recept som Fiskburgare
-
Müslipanerad laxburgare med äppelröra
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Stekt abborre helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Snabbgravad lax (till buffé)
Tid: 10 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Snabbgravad ingefärsgös (till buffé)
Tid: 20 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Nässelöverbakad laxfilé
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Enkel laxfilé i hummersås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Somrig räksallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Pannkakor med laxfyllning
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Soja- och limemarinerad laxfilé
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Annes inkokta sommarlax (till buffé)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan