Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rensad fisk t.ex. kolja

400.0 

gram

Gräslök

0.5 

knippe

Ägg

2.0 

styck

Ströbröd

0.3 

dl

Hamburgerbröd

4.0 

styck

Sallatsblad

4.0 

styck

Salt och peppar

 

 

 

Grönsaksraita:

 

Matlagningsyoghurt

1.0 

dl

Tomater

1.0 

styck

Gurka

0.2 

styck

Kummin hel

1.0 

tsk

Salt och peppar

 

 

 

Ger 1 st 100gram/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 114

Kcal / portion: 316

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1263 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 277 gram)

Ingredienser

Visa:

Rensad fisk t.ex. kolja 400.0 gram 25%

Gräslök 0.5 knippe 0%

Ägg 2.0 styck 10%

Ströbröd 0.3 dl 5%

Hamburgerbröd 4.0 styck 45%

Sallatsblad 4.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

 

Grönsaksraita:

Matlagningsyoghurt 1.0 dl 9%

Tomater 1.0 styck 1%

Gurka 0.2 styck 1%

Kummin hel 1.0 tsk 1%

Salt och peppar 0%

 

Ger 1 st 100gram/portion 

Tillagning (30 min )

  1. Raita: Tärna gurka och tomat.
    Blanda med yoghurt och kryddor.
    Sätt ugnsgrillen på 150ºC.

  2. Forma burgare: Hacka gräslök.
    Rensa fisken och skär i mindre bitar.
    Lägg den i en skål och tillsätt ägg, ströbröd, gräslök, salt och peppar.

    Bearbeta till tjock smet med mixerstav eller i matberedare.

  3. Steka: Blöt händerna och forma bullar.
    Värm matfett i panna på medelhög värme. Lägg i burgarna och platta ut (1cm tjock). Stek ca 3 min på varje sida.

  4. Värm brödet i ugnen någon minut.

  5. Lägg sallat på brödets underdel, därpå burgare och överst grönsaksraita.
    Lägg på brödlocket.

Kockens kommentar

Fiskburgare är nyttig, enkel och snabb mat. De flesta fisksorter kan användas. Dessutom ett bra sätt att vänja "benrädda" barn vid fisk.

ALT. TILLBEHÖR:

T.ex. kaviarcrême

Fler recept inom Fisk & skaldjur

Liknande recept som Fiskburgare