Västerbottenkyckling - filé med västerbottenost

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Västerbottenkyckling - filé med västerbottenost

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé utan skinn

4.0 

styck

Grillmarinad, grillolja

1.0 

dl

Solrosfrön

1.0 

dl

Västerbotten hårdost

1.5 

dl

Cocktailtomater

20.0 

styck

 

Couscous

3.0 

dl

Vatten

2.5 

dl

Hönsbuljongtärning

1.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Olivolja

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Montepulciano d´Abruzzo Bianchi

Kryddigt rött vin
Pris: 61 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 130

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 16

Recept: 2147 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 412 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 29%

Grillmarinad, grillolja 1.0 dl 2%

Solrosfrön 1.0 dl 7%

Västerbotten hårdost 1.5 dl 11%

Cocktailtomater 20.0 styck 3%

 

Couscous 3.0 dl 40%

Vatten 2.5 dl Äts ej

Hönsbuljongtärning 1.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Olivolja 1.0 msk 5%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Tillagning (25 min )

  1. Marinera: Lägg kycklingfiléerna i marinad. Grovriv ost och halvera tomater.
  2. Hetta upp en stekpanna utan fett och rosta solrosfröna under omrörning, tills de fått lite färg.
  3. Koka upp vatten med salt och smula ner buljongtärning. Tillsätt couscous och olivolja. Rör om och ta av från plattan. Låt stå med lock på i cirka 5 minuter, tills couscousen svällt. Blanda med solrosfrön, ost och tomater.
  4. Stek eller grilla kycklingfilé 3-4 minuter på vardera sida. 

Kockens kommentar

Även vanlig couscous går bra. Ost ger smak och solrosfrön energi. Färdigmarinerad kyckling finns i handeln och gör tillagningen enklare.

Alternativ

Kycklingfilé med bacon

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Västerbottenkyckling - filé med västerbottenost