Kalori- och GI:
    
                Kcal / 100 gram: 43
    
                Kcal / portion: 56
    
                GBR (GI) / port: 4
Recept: 222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jordgubbar färska 1.0 liter 90%
Lime färskpressad 1.0 styck 5%
Canderel strö } 2.0 msk 5%
Tillvalsalternativ:
Champagne 0%
Tillbehör:
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min + 20 min )
- Skölj jordgubbar, nyp av hatten och dela i fyra bitar. Lägg upp i serveringsglas.
 - Riv grönt limeskal och pressa limesaft.
Blanda skal och saft med Canderel strö (eller strösocker).
Häll lagen över jordgubbarna.
Låt stå och dra i kylskåp i 20 minuter. - Tillval:
Toppa med champagne eller cider. 
Kockens kommentar
I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Jordgubbar i lime (utan socker)
- 
                
                  
                
                Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
 - 
                
                  
                
                Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
 
              
              
                    