Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 43

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 4
Recept: 222 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 0%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Jordgubbar färska 1.0 liter 90%
Lime färskpressad 1.0 styck 5%
Canderel strö } 2.0 msk 5%
Tillvalsalternativ:
Champagne 0%
Tillbehör:
Kock: Rent-a-Chef
Uppdragsgivare: Canderel
Tillagning (10 min + 20 min )
- Skölj jordgubbar, nyp av hatten och dela i fyra bitar. Lägg upp i serveringsglas.
- Riv grönt limeskal och pressa limesaft.
Blanda skal och saft med Canderel strö (eller strösocker).
Häll lagen över jordgubbarna.
Låt stå och dra i kylskåp i 20 minuter. - Tillval:
Toppa med champagne eller cider.
Kockens kommentar
I stället för Canderel strö kan man använda annat syntetiskt sötningsmedel, eller samma mängd strösocker.
SOCKERFRI EFTERRÄTT
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Jordgubbar i lime (utan socker)
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan