Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 225

Kcal / portion: 390

GBR (GI) / port: 7
Recept: 6242 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 29%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sockerkaksbotten 6.0 styck 58%
Jordgubbar frysta sockrade 500.0 gram 7%
Vaniljsås färdig 5.0 dl 25%
Vispgrädde 5.0 dl 29%
Blåbär färska 200.0 gram 2%
Hallon färska 200.0 gram 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min + 8 tim )
- Tina jordgubbarna i en kastrull.
Dra åt sidan och låt svalna. - Mixa jordgubbarna med vaniljsås.
Lägg ett tunt lager sås på 5 av 6 tårtbottnar (ej på "locket"). Ställ in i kylskåpet över natt. - Dag 2: Vispa grädden krämig.
Täck tårtan med grädde.
Toppa med färska bär.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Enkel bärtårta
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan