Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 300

Kcal / portion: 381

GBR (GI) / port: 2
Recept: 4578 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 19%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Tårtbotten:
Mandelmassa färdig 300.0 gram 30%
Ägg 3.0 styck 4%
Vetemjöl 2.0 msk 1%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Fyllning:
Rabarber späd primör 3.0 stjälkar 0%
Strösocker 0.5 dl 4%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Vispgrädde 4.0 dl 31%
Äggula 5.0 styck 6%
Äggvita 2.0 styck 1%
Florsocker 1.0 dl 5%
Matlagningsyoghurt 1.0 dl 2%
Marängtoppar 40.0 styck 21%
Vit choklad 50.0 gram 6%
Kock: Pia, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min + 5 tim )
- Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan fint i en bunke.
Riv citronskal (endast gult kött, ej vitt).
Rör ner ett ägg i taget.
Tillsätt vetemjöl, citronskal och citronjuice.
Smöra en kakform med löstagbar botten (24 cm bred). Häll i smeten och baka i ugn cirka 20 minuter. Ta ut och låt kallna. - Fyllning: Skala rabarber och skär i bitar.
Koka rabarber, strösocker och citronsaft i cirka 5 min tills rabarbern mjuknat. - Vispa grädden lätt och ställ i kylskåp.
Vispa äggulor och florsocker till fluffigt skum.
Vispa äggvitorna till hårt skum i en ny skål.
Vänd ner grädde, äggvita, yoghurt, rabarbermoset och sist marängerna i äggskummet. Häll upp smeten i kakformen. Frys tårtan i 5 tim. - Ta ut tårtan. Garnera med riven choklad.
Kockens kommentar
Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminiumkastrull. Visserligen får man en ren kastrull, men också aluminium i maten pga att rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Frusen rabarbertårta
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan