Rabarberkompott / rabarberkräm

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rabarberkompott / rabarberkräm

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Rabarber fryst

700.0 

gram

Strösocker

1.0 

dl

Vatten

4.0 

dl

 

Tillval:

 

Potatismjöl

2.5 

msk

 

Tillbehörsalternativ:

 

Mjölk

 

 

Vispgrädde

 

 

Glass

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 150

GBR (GI) / port: 2

Recept: 601 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 288 gram)

Ingredienser

Visa:

Rabarber fryst 700.0 gram 14%

Strösocker 1.0 dl 63%

Vatten 4.0 dl 0%

 

Tillval:

Potatismjöl 2.5 msk 17%

 

Tillbehörsalternativ:

Mjölk 0%

Vispgrädde 0%

Glass 0%

Tillagning (45 min )

  1. Skala rabarbern om den är grov.
    Skiva rabarbern i små bitar. Grov rabarber känns trådig om större bitar.

  2. Häll vatten, socker och rabarber i kastrull.
    Sjud (koka) på svag värme tills rabarbern mjuknat, cirka 10 minuter.

    För tjockare kräm: Rör ut potatismjöl i lite vatten. Tillsätt lite i taget under omrörning. Låt krämen koka upp.

  3. Servera kompotten varm eller kall, lätt sockrad med mjölk, grädde eller glass.

Kockens kommentar

Bästa resultat ger grova rabarberstjälkar. Späda stjälkar ger inte samma fyllighet. Grova stjälkar bör dock skalas och skivas tunt för att inte bli för "trådigt". Koka rabarber i rostfri kastrull, ej i aluminium­kastrull. Rabarber innehåller oxalsyra som frigör aluminium.

Fler recept inom Efterrätter

Liknande recept som Rabarberkompott / rabarberkräm