Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 242

Kcal / portion: 350

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Smör normalsaltat 150.0 gram 31%
Strösocker 0.5 dl 5%
Havregryn 2.5 dl 9%
Vetemjöl 2.5 dl 15%
Springform 22-26 cm > 1.0 styck %
Fyllning:
Philadelphia naturell } 200.0 gram 13%
Kesella vanilj } 500.0 gram 21%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Garnering:
Hallon 2.0 dl 1%
Blåbär färska 2.0 dl 2%
Mango tärnad 1.0 dl 1%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält smör och låt svalna. Smöra en springform eller klä den med bakplåtspapper.
- Blanda socker, havregryn och mjöl. Rör ner smöret. Tryck ut degen i formen. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter till fin färg. Ta ut och låt kallna.
- Riv gult skal från citron. Blanda hastigt med ost och kesella. Fyll pajskalet med krämen. Garnera med bär och frukt. Tag av springformen försiktigt.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Cheesecake med citronsmak och bär
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan