Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 97

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 5
Recept: 523 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aprikoser färsk 4.0 styck 18%
Banan 2.0 styck 41%
Honung 2.0 msk 27%
Garnering:
Aprikoser färsk 1.0 styck 5%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (5 min + 5 tim )
- Kärna ur aprikoserna (ej garneringen).
Tärna i cm-stora bitar.
Lägg i plastpåse och frys. - Skala banan och skiva i cm-bitar.
Lägg i plastpåse och frys. - Låt ligga i frysen i 5 timmar eller mer.
- Kärna ur och skiva garneringsaprikosen.
- Ta ut aprikoser och banan ur frysen.
Lägg i matmixer tillsammans med honung.
Mixa slätt. - Häll upp i glas, garnera med aprikosskivor.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Raw aprikossorbet
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan