Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bulgur grovkrossad

4.0 

dl

Vatten

8.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Paprikapulver

0.5 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Paprika röd

1.0 

styck

Cocktailtomater

16.0 

styck

Persilja

1.0 

knippe

Kräftstjärtar konserverade

300.0 

gram

 

Garnering:

 

Lime färskpressad

1.0 

styck

Salladskapris

10.0 

styck

Ärtskott

40.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 426

GBR (GI) / port: 19

Recept: 1702 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 430 gram)

Ingredienser

Visa:

Bulgur grovkrossad 4.0 dl 66%

Vatten 8.0 dl Äts ej

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 6%

Paprikapulver 0.5 msk 1%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Cocktailtomater 16.0 styck 4%

Persilja 1.0 knippe 1%

Kräftstjärtar konserverade 300.0 gram 17%

 

Garnering:

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Salladskapris 10.0 styck 1%

Ärtskott 40.0 gram 1%

Tillagning (25 min )

  1. Skala och finhacka vitlök. Fräs vitlök och paprikapulver med smör i en kastrull på medelvärme några minuter.
  2. Tillsätt vatten, bulgur och buljongtärning. Koka den "al dente" (lätt tuggmotstånd) i cirka 10 minuter. Se förpackning.
  3. Ansa och strimla paprika. Halvera tomaterna. Finhacka persilja.
  4. Blanda bulgur med paprika, tomater, persilja och kräftstjärtar.
  5. Pressa över lime. Garnera med kapris och ärtskott.

Fler recept inom Sallad med fisk/skaldjur

Liknande recept som Bulgursallad med kräftstjärtar och kapris