Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1277 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 2%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bönor färska 100.0 gram 2%
Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 34%
Röda linser konserv 400.0 gram 28%
Olivolja 1.0 msk 9%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 4.0 msk 13%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Basilika finhackad 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.0 dl 13%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ansa de färska bönorna (skär av kanterna) och skär i bitar. Skölj dem i vatten.
Skala och riv (alt. mosa) vitlök.
Finhacka basilika och riv ost. - Koka upp vatten, fond, olja i en kastrull.
Tillsätt linser, burkbönor och färska bönor.
Låt koka upp och tillsätt basilika och ost.
Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Bönsoppa
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan