Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bönor färska

100.0 

gram

t.ex. haricots verts

 

 

el. sugar snaps

 

 

Cannellinibönor konserverad

400.0 

gram

Röda linser konserv

400.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Basilika finhackad

1.0 

dl

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 63

Kcal / portion: 319

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1277 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 510 gram)

Ingredienser

Visa:

Bönor färska 100.0 gram 2%

t.ex. haricots verts 0%

el. sugar snaps 0%

Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 34%

Röda linser konserv 400.0 gram 28%

Olivolja 1.0 msk 9%

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 13%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Basilika finhackad 1.0 dl 0%

Parmesan nyriven 1.0 dl 13%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Ansa de färska bönorna (skär av kanterna) och skär i bitar. Skölj dem i vatten.
    Skala och riv (alt. mosa) vitlök.
    Finhacka basilika och riv ost.

  2. Koka upp vatten, fond, olja i en kastrull.
    Tillsätt linser, burkbönor och färska bönor. 
    Låt koka upp och tillsätt basilika och ost.
    Smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Bönsoppa