Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hummer med skal kokt

1.0 

styck

Mjölk

1.0 

liter

Vispgrädde

2.0 

dl

Hummerfond konc.

1.0 

dl

Konjak/brandy

1.0 

msk

Dill

2.0 

kvistar

Salt

 

 

 

Tillbehör:

 

Vitt matbröd

 

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 461

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1846 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 7%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 397 gram)

Ingredienser

Visa:

Hummer med skal kokt 1.0 styck 13%

Mjölk 1.0 liter 33%

Vispgrädde 2.0 dl 39%

Hummerfond konc. 1.0 dl 14%

Konjak/brandy 1.0 msk 2%

Dill 2.0 kvistar 0%

Salt 0%

 

Tillbehör:

Vitt matbröd 0%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

Tillagning (14 min )

  1. Rensa hummern.

  2. Häll mjölk, grädde, fond och konjak
    i en stor kastrull. Koka upp och ta ifrån spisen. Smaka av med lite salt.

    Häll upp i tallrikar, fördela hummern och garnera med kryddgrönt, helst dill.

Kockens kommentar

Denna soppa fungerar utmärkt som förrättssoppa. Halvera då mängderna, förutom hummern, vilket gör soppa lite mer lyxig.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Hummersoppa