Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 261

Kcal / portion: 1015

GBR (GI) / port: 0
Recept: 4061 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 25%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Piggvarfilé 300.0 gram 6%
Räkor med skal 250.0 gram 3%
Grädde 1.0 liter 89%
Mjölk 0.5 dl 1%
Svampfond konc. } 1.0 dl 1%
Salt 0%
Kryddgrönt 0%
Ger 2 tallrikar/portion
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (14 min )
- Skär fisken i tunna skivor.
Rensa räkorna. - Koka upp grädde, mjölk och fond i en kastrull på medelvärme.
Smaka av med salt. - Stapla den råa fisken i mitten av tallriken.
Häll den heta gräddsåsen över fisken.
Tillsätt räkor och garnera med något kryddgrönt. Servera.
Kockens kommentar
Den heta såsen "lättkokar" den tunna fisken på tallriken. En enkel, snabblagad och mycket god soppa. Passar utmärkt som förrättssoppa. Halvera därvid mängderna.
Fler recept inom Lättsamma soppor
Liknande recept som Fisk- & räksoppa
-
Soupe été de tomate - fräsch sommarsoppa
Tid: 5 min (+ 16 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fisksoppa med saffran och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Enkel tomatsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Tomat- & äppelsoppa med koriandersalsa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kall tomatsoppa
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kall gurksoppa (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vichyssoise - klassisk fin purjosoppa
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Avokadosoppa med gräslöksfraiche
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan