Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé färsk

600.0 

gram

Lök gärna schalottenlök

5.0 

styck

Potatis

4.0 

styck

Torrt vitt vin

2.5 

dl

Vatten

11.0 

dl

Grädde

3.0 

dl

Äggula

3.0 

styck

Persilja

1.0 

kruka

Timjan färsk

1.0 

kruka

Dill

1.0 

knippe

Creme fraiche

2.0 

dl

Fiskbuljongtärning

2.0 

styck

Smör till stekning

 

 

Salt och vitpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 117

Kcal / portion: 908

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3630 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 9%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 776 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé färsk 600.0 gram 30%

Lök gärna schalottenlök 5.0 styck 4%

Potatis 4.0 styck 7%

Torrt vitt vin 2.5 dl 5%

Vatten 11.0 dl 0%

Grädde 3.0 dl 30%

Äggula 3.0 styck 4%

Persilja 1.0 kruka 0%

Timjan färsk 1.0 kruka 1%

Dill 1.0 knippe 0%

Creme fraiche 2.0 dl 18%

Fiskbuljongtärning 2.0 styck 1%

Smör till stekning 0%

Salt och vitpeppar 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök. Fräs den mjuk i smör i en stor kastrull, eller i gryta på medelhög värme. Skala potatis och skär i bitar.

  2. Tillsätt vatten, vin, fiskbuljong, salt, peppar, potatis, all dill, samt halva mängden timjan och persilja. Koka på medellåg värme i ca 15 min.

  3. Passera soppan genom en trådsil. Häll tillbaka spadet i kastrullen och sänk till låg värme. Vispa ner äggulor och grädde i soppan.

  4. Rensa och skär laxen i tärningar (3x3 cm). Salta fisken lätt och lägg den i kastrullen. Låt koka upp. Hacka resten av persiljan och timjan och strö över soppan.

  5. Servera i djupa tallrikar med en klick créme fraiche. Garnera med timjan.

Kockens kommentar

Önskas en matigare soppa kokas potatisarna hela och passeras inte, utan läggs tillbaka i soppan.

Fler recept inom Lättsamma soppor

Liknande recept som Sofias Laxsoppa