Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 57

Kcal / portion: 124

GBR (GI) / port: 2
Recept: 498 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Banan 1.0 styck 21%
Persika färsk 1.0 styck 13%
Jordgubbar färska 6.0 styck 4%
Physalis 12.0 styck 9%
Äpple utan skal 0.5 styck 6%
Granatäpple 1.0 styck 7%
Mango 0.5 styck 17%
Papaya färsk 0.2 styck 5%
Melon 0.5 styck 11%
Salladslök 1.5 styck 2%
Tillbehör:
Glass? 0%
Sorbet? 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Rengör och ansa frukt. Skär i små bitar. Skiva salladslök (den vita delen+lite grönt).
Blanda allt i en serveringsskål.
Salladslök ger extra piff åt anrättningen. - Dra ca tio varv med svartpepparkvarnen över frukten. Pepparn förhöjer smaken.
- Servera eventuellt med glass eller sorbet.
Kockens kommentar
Välj ingredienser efter säsong och tillgång.
Fler recept inom Efterrätter
Liknande recept som Lyxig fruktsallad
-
Jordgubbstårta (bärtårta)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Svenska jordgubbar med vit choklad
Tid: 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Jordgubbar med maräng och cointreaukräm
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Frusen rabarbertårta
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Enkel bärtårta
Tid: 20 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Cheesecake med citronsmak och bär
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelflarnstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Raw aprikossorbet
Tid: 5 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkompott / rabarberkräm
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Toscapaj
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan