Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 243

Kcal / portion: 2145

GBR (GI) / port: 51
Recept: 2145 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 10%
Kolhydrater: 31%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Jäst färsk 50.0 gram 3%
Olivolja 5.0 msk 26%
Mjölk 3.0 dl 8%
Salt 0%
Vetemjöl 4.0 dl 39%
Kornmjöl 2.0 dl 17%
Fyllning:
Basilika 1.0 kruka 0%
Timjan färsk 1.0 kruka 1%
Oregano färsk 1.0 kruka 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Kesella naturell 2.5 gram 0%
Pensling:
Ägg 1.0 styck 3%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 35 min )
- Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt (ca 37 grader). Häll mjölken över jästen. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt olivolja och salt. - Häll i mjölet och blanda ordentligt tills all vätska har absorberats. Spara lite av mjölet till utbakningen. Låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (30 min).
- Finhacka de färska örterna samt vitlöken. Blanda ört- och vitlökshacket med kesella, salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Dela degen i bitar och kavla ut till en 1cm-tjock plattor.
Bred ut ört- och vitlöksblandningen och lägg bröden på en smörad bakplåt.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. - Pensla bröden med uppvispat ägg och grädda dem mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Kockens kommentar
1 sats ger 5-10 brödstycken.
Fler recept inom Bröd
Liknande recept som Ört- och vitlöksbröd
-
Spenatkrans (matbröd)
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fullkornsbröd med bovete, lin- och solrosfrön
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Vallmogifflar eller sesamgifflar
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Rågknäckebröd med fänkål
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rosenbröd
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Solroskusar
Tid: 1 tim 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Morotsbröd
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Ört- och vitlöksbröd
Tid: 1 tim 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Små olivfyllda ostmuffins
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondbröd
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia