Små olivfyllda ostmuffins

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Små olivfyllda ostmuffins

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Vetemjöl

3.0 

dl

Bakpulver

1.5 

tsk

Salt

1.0 

krm

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Oliver gröna kärnfria

0.5 

dl

Oliver svarta kärnfria

0.5 

dl

Ägg

2.0 

styck

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

Filmjölk

1.0 

dl

Muffinsformar (papper)

20.0 

st små

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 246

Kcal / portion: 1383

GBR (GI) / port: 38

Recept: 1383 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 12%

Kolhydrater: 25%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 561 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 3.0 dl 46%

Bakpulver 1.5 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Parmesan nyriven 1.0 dl 12%

Oliver gröna kärnfria 0.5 dl 4%

Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 5%

Ägg 2.0 styck 9%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%

Filmjölk 1.0 dl 4%

Muffinsformar (papper) 20.0 st små %

Tillagning (45 min )

  1. Riv parmesanost med rivjärn.
    Kärna ur och skär oliverna i bitar.
    Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt, riven ost och oliver i en bunke. Rör om.

    Vispa ihop ägg, olja och filmjölk.
    Rör ner detta i mjölblandningen.
    Rör om ordentligt.

  3. Ställ ut små muffinsformar på bakplåt.
    Klicka ut smet i formarna med en tesked.
    Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min, tills de blivit lätt brunaktiga.

    1 sats ger ca 20 muffins.

Kockens kommentar

Variera med smaksättare efter tycke och smak. T.ex. med halvfasta ostar som feta, eller med soltorkade tomater, olika kryddor etc.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Små olivfyllda ostmuffins