Vallmogifflar eller sesamgifflar

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vallmogifflar eller sesamgifflar

Lägg till ingredienser

Sats: 1

Smör el. margarin

50.0 

gram

Mjölk

5.0 

dl

Jäst färsk

50.0 

gram

Salt

1.0 

tsk

Strösocker

1.0 

msk

Vetemjöl

1.5 

liter

 

Tillbehör:

 

Ägg

 

 

Vallmofrön

 

 

Sesamfrön

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 3936

GBR (GI) / port: 349

Recept: 3936 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 5%

Kolhydrater: 46%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 1521 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör el. margarin 50.0 gram 9%

Mjölk 5.0 dl 8%

Jäst färsk 50.0 gram 1%

Salt 1.0 tsk 0%

Strösocker 1.0 msk 1%

Vetemjöl 1.5 liter 80%

 

Tillbehör:

Ägg 0%

Vallmofrön 0%

Sesamfrön 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 20 min )

  1. Smält matfettet i en kastrull ch häll i mjölken el. vattnet. Värm spadet till 37 grader (fingervarmt).

  2. Lös upp jästen i degspadet och tillsätt salt och mjöl. Arbeta degen tills den blir smidig. Låt sedan degen jäsa till dubbel storlek
    (ca 30 min).

  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en stor rund kaka. Sporra ut trekanter (precis som tårtbitar) och rulla ihop till gifflar och lägg på bakpappersklädd plåt. Jäs under bakduk i ca 30 min.

  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen
    på 250 grader i ca 8 min.

    1 sats ger cirka 20 gifflar.

Kockens kommentar

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Vallmogifflar eller sesamgifflar