Lägg till ingredienser

Sats: 1

Jäst färsk

50.0 

gram

Rapsolja

0.5 

dl

Vatten

1.0 

dl

Filmjölk

6.0 

dl

Grahamsmjöl

5.0 

dl

Vetemjöl

8.0 

dl

Kummin hel

1.0 

msk

Anis hel

1.0 

tsk

Morot

2.0 

styck

Salt

2.0 

tsk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 197

Kcal / portion: 3585

GBR (GI) / port: 105

Recept: 3585 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 4%

Kolhydrater: 32%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 1824 gram)

Ingredienser

Visa:

Jäst färsk 50.0 gram 2%

Rapsolja 0.5 dl 10%

Vatten 1.0 dl 0%

Filmjölk 6.0 dl 10%

Grahamsmjöl 5.0 dl 28%

Vetemjöl 8.0 dl 47%

Kummin hel 1.0 msk 1%

Anis hel 1.0 tsk 0%

Morot 2.0 styck 2%

Salt 2.0 tsk 0%

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Kunskapskokboken

Tillagning (1 tim 30 min )

  1. Värm vatten, filmjölk och olja till fingervarmt (37 grader). Smula jästen i en bunke, häll på lite av vätskan och rör ut jästen. Tillsätt resten av vätskan och blanda ner salt, kummin, morötter, grahams- och vetemjöl.

  2. Arbeta degen smidig. Låt den sedan jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela degen i bitar och forma rundstycken.

  3. Lägg bröden på bakplåtspapper på plåtar och låt jäsa till dubbelstorlek i ca 30 minuter. Grädda dem sedan i ugnen på
    225 grader i 10 minuter.

    1 sats ger 15-20 bullar.

Fler recept inom Bröd

Liknande recept som Morotsbröd